עמותות, מלכ"רים וארגונים נוספים בישראל מקבלים מדי שנה תרומות מאת קרנות פילנתרופיות זרות בהיקף של כמיליארד דולר. עבור עמותות וארגונים אלו, תהליכי פיתוח משאבים ובכלל זאת גיוס כספים נשענים במידה רבה, ולעיתים בלעדית על תרומות אלו. לכן, חשוב להבין כיצד בוחרות קרנות פילנתרופיות בעולם, לאלו עמותות בארץ לתרום הון. היות ורוב הקרנות אינן חושפות את פעילותן באופן רשמי ומסודר, קשה פעמים רבות להבין מהם הקריטריונים לחלוקת התרומות, ולאלו סוגי ארגונים או למען אילו תחומי פעילות נוהגת כל קרן לתרום.
קרנות פילנתרופיות לרוב מעדיפות להעניק תרומות לעמותות עבור פרויקטים ארוכי טווח, ולא עבור צרכים נקודתיים. כלומר, ברצונן לדעת כי תרומתן תתרום ליצירת שינוי מהותי לטווח הארוך, ותטפל בגורמים לבעיה הקיימת ולא רק בסימפטומים שלה. הכסף אשר מוזרם מטעם קרנות פילנתרופיות בחו"ל מיועד למגוון תחומים, אם כי גם בתרומות יש אופנות. לדוגמא, כיום יותר מבעבר קרנות פילנתרופיות מעדיפות תרומות לנפגעי טרור ותרומות עבור חלוקת מזון לנזקקים. כמו כן, תחומים חדשים יחסית בהם ניתנות תרומות לעמותות בהיקפים גדולים הם דו קיום בין יהודים וערבים, כמו גם בין חילונים ודתיים בתוך האוכלוסייה היהודית בישראל.
פעמים רבות, נציגיהן של קרנות פילנתרופיות זרות אינם יושבים בישראל, אלא בארץ המוצא. יתרה מכך, גם קרנות פילנתרופיות בעלות משרדים בארץ מקבלות את ההחלטה הסופית לרוב במשרדי ההנהלה בחו"ל. קרנות אחרות מעדיפות שלא להעביר את תרומותיהן ישירות לעמותות בישראל עקב תקנות המס בארץ, ולכן מעבירות כספים לעמותות וארגונים בארצן, ואלו מעבירים את הכסף לגופים בישראל. במקרים מסוימים, הקרנות ממליצות לארגונים אלו למי להעביר את הכספים. במקרים אחרים, הן אינן מתערבות בכך, ומשאירות את הבחירה בידיהן. לכן, עמותות ומלכ"רים בארץ בתהליכי גיוס כספים צריכים להכיר את הקרנות השונות בחו"ל אשר מעניקות תרומות באופן ישיר, כמו גם את העמותות והארגונים בחו"ל המהווים צינורות להעברת כספים.